Specialister fra Joint Institute for Nuclear Research (JINR) har udviklet en mobilapplikation til bestemmelse af plantesygdomme.

“Alle kan downloade det. Hvis du har en havegrund, kan du downloade og tage et billede af dine jordbær, eller agurker eller tomater og se, om alt er i orden med dem. Hvis du ikke ejer en personlig grund, men du har en dracaena eller spotiphyllum derhjemme, og du også er bekymret for dem, kan du også downloade applikationen og spore tilstanden af ​​din plante,” sagde Alexander Uzhinsky , applikationsudvikler .

Fotos behandles af computerneurale netværk. De ser bogstaveligt talt patologien i billederne – alt sammen takket være modellernes træning. Udviklerne brugte til denne supercomputer fra Institut for Nuklear Forskning. Algoritmernes nøjagtighed er over 90 procent. Nøglen til programmets succes er et foto af høj kvalitet.

Udvikleren af ​​applikationen bemærkede, at det ikke er nødvendigt at fotografere planten for tæt på, fordi der kan være problemer med afgrødegenkendelse, men det er heller ikke det værd meget langt. Derudover er det nødvendigt, at alle beskadigede områder falder ind i rammen. “Alt, hvad brugeren sendte, kører vi gennem modellen og giver ham resultatet,” sagde Uzhinsky.

I basen – ikke kun de sædvanlige hjemmeblomster. De vigtigste landbrugsafgrøder er allerede delvist i databasen – 30 eller 40 procent af de mest almindelige. Det udvider sig konstant, efterhånden som appens skabere ser på, hvad brugerne indsender, der vækker deres interesse.

Listen over patologier (den indeholder omkring hundrede genstande) er også stort set dannet under påvirkning af brugere. Udviklere fokuserer på de mest populære anmodninger. Anbefalinger er frugten af ​​samarbejde med professionelle agronomer. Ansøgningen opdateres konstant, en af ​​de seneste innovationer er anbefalinger til pleje af frøplanter. Skaberne af programmet planlægger at tilføje tips til dyrkning af specifikke afgrøder. Det oplyser TV BRICS .

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here