Diabetes og en sund kost er to uadskillelige elementer. Det er ikke en hemmelighed, at for at kontrollere diabetes skal du spise en afbalanceret kost, der indeholder alle slags næringsstoffer. Derfor vækker det nysgerrighed blandt mange patienter, om en vegetarisk kost kan være gavnlig til at kontrollere denne sygdom. I Vida y Salud fortæller vi dig mere om, hvordan en vegetarisk kost kan hjælpe dig med at kontrollere din diabetes.

Diabetes er en kritisk tilstand, der kan håndteres med tre ting: motion, medicin og en sund kost. Dette sidste punkt er nøglen, når det kommer til at opnå kontrol over blodsukkerniveauet, og er et emne af stor interesse blandt dem, der lider af diabetes. Jeg får altid spørgsmål om, hvad der er den bedste kost for en person med diabetes, og hvordan de kan få den ernæring, de har brug for, mens de stadig nyder maden.

Og det var netop et spørgsmål, som en patient stillede mig for nylig, som gav anledning til denne artikel. Han er vegetar, og han spurgte mig, om ikke at spise kød på en eller anden måde gav flere fordele for hans helbred og kontrol med hans diabetes. Her er svaret, for ham og alle mennesker, der har diabetes og er vegetarer eller overvejer at blive det.

Den vegetariske kost er baseret på indtagelse af frugt, grøntsager, korn, bønner, linser, nødder og frø. Derfor har de en tendens til at være lave i fedt, kolesterol og derfor lave i kalorier. Alle disse faktorer gør, at den vegetariske kost giver store sundhedsmæssige fordele. Men før du beslutter dig for at kvæle dit forhold til kød, er det godt at huske, at der er tre typer vegetarer:

  • Vegetarer, der indtager mejeriprodukter og mælkeprodukter. De spiser ikke æg, kød, fisk eller kylling.
  • Vegetarer, der indtager æg, mælk og mælkeprodukter. De spiser hverken kød, fisk eller kylling.
  • Veganere (veganere) eller strengt vegetarer, der kun indtager fødevarer fra planter. De spiser ikke noget mad, der kommer fra dyr, herunder kød, kylling, fisk, mælk, æg og mælkeprodukter (ost, yoghurt)

De, der følger en vegetarisk diæt , uanset hvilken type, skal kompensere for deres proteinindtag og på intelligent vis erstatte: nogle fødevarer med andre. Det er godt, at du rådfører dig med en kvalificeret ernæringsekspert eller en registreret diætist, hvis du vil begynde at følge denne form for diæt.

Generelt kan en velplejet vegetarisk kost give fordele for personer med diabetes, herunder:

  • Forbedre kontrol af blodsukkerniveauer og vævsreaktion på insulin. Dette betyder, at du bliver nødt til at tage færre medicin og mindske din risiko for komplikationer fra diabetes.
  • Reduktion af risikoen for at lide af hjerte-kar-sygdomme på grund af de lave niveauer af kolesterol i en vegetarisk kost.
  • Opnå og opretholde en sund vægt. Vegetarisk kost er lavt i kalorier, hvilket kan hjælpe dig med at tabe dig og holde det på et sundt niveau (hvis du er overvægtig). Hvis du har diabetes, vil du vide, at det er vigtigt at have en sund vægt for at opnå bedre kontrol over sygdommen.

Som du kan se, kan en vegetarisk kost hjælpe dig med bedre at kontrollere diabetes. Husk, at du bør tale med din læge, før du ændrer din kost, og hvis du har spørgsmål til det.

At informere dig selv er det bedste du kan gøre for at opnå god diabeteskontrol. Glem ikke de 3 nøgler til at holde denne sygdom i skak: motion, sund kost og medicin (hvis motion og kost ikke er nok).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here