Kinesiske forskere har fundet direkte beviser, der understøtter eksistensen af ​​et gammelt hav på den nordlige Mars-slette, ifølge China University of Geosciences i Wuhan.

Tidligere undersøgelser har fundet beviser for store mængder væske på Mars i fortiden, men disse påstande er forblevet kontroversielle på grund af manglende analyse in situ.

Et forskerhold ledet af Xiao Long , en universitetsprofessor, analyserede videnskabelige data fra Zhurong-roverens multispektrale kamera og fandt petrologiske beviser for første gang af marine sedimenter på overfladen af ​​Mars, ifølge en videnskabelig artikel offentliggjort i National Science Review.

“Da vi undersøgte billederne fra roverens indbyggede kamera, fandt vi ud af, at fremspringsmønstrene er meget forskellige fra normale vulkanske klipper på Mars-overfladen såvel som fra de eoliske sandmønstre,” sagde Xiao .

Resultaterne af undersøgelsen var en direkte bekræftelse af eksistensen af ​​et gammelt hav på Mars. Xinhua , en partner i TV BRICS-netværket, skriver om dette .

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here