Antacida kaldet protonpumpehæmmere mindsker mangfoldigheden af ​​tarmfloraen, og dette øger risikoen for komplikationer

Før du tager dit daglige antacida, kan du overveje, hvad det gør ved milliarder af bakterier i din tarm. Et Mayo Clinic-studie, offentliggjort i det offentligt tilgængelige tidsskrift Microbiome , afslører, at de, der regelmæssigt tager antacida kaldet protonpumpehæmmere (PPI’er), har mindre diversitet i deres tarmflora, hvilket sætter dem i større risiko for at pådrage sig infektioner såsom clostridium difficile og lungebetændelse  ( lungebetændelse), samt vitaminmangel og knoglebrud.

“Der er akkumuleret beviser gennem årene for, at langvarig brug af protonpumpehæmmere øger risikoen for en række relevante komplikationer, men hvorfor blev ikke rigtig forstået,” siger John DiBaise, MD, en gastroenterolog ved Mayo Clinic og seniorforfatter af undersøgelse. “Undersøgelsen giver en rimelig forklaring på sådanne risici.”

Tarmfloraen er opbygget af milliarder af bakterier, hvoraf de fleste er godartede, og i stedet for at forårsage sygdom, hjælper de med alt fra fordøjelse og vitaminsyntese til regulering af immunforsvaret og eventuelt stabilisering af humøret. .

Kost, genetik og miljøeksponering spiller alle en rolle i at opretholde en sund tarmflora, som er afgørende for generel velvære, forklarer Dr. DiBaise. Lægen tilføjer, at når der sker store ændringer i mikrobiomet, som dem, der er forårsaget af protonpumpehæmmere, er der risiko for, at visse uønskede arter, såsom Clostridium difficile, vokser til. .

Protonpumpehæmmere er en type antacida, der primært bruges til at behandle sår og sure opstød. og omfatter generiske navne såsom omeprazol, pantoprazol, esomeprazol, lansoprazol, rabeprazol og dexlansoprazol.

Mange epidemiologiske undersøgelser har forbundet protonpumpehæmmere med ernæringsmæssige, metaboliske og infektionssygdomme, på trods af at lægemiddelklassen har en lang historie med sikkerhed og effekt. Specifikt var langvarig brug af disse antacida forbundet med jern- og vitamin B12-mangel. mangler, hypomagnesæmi, osteoporotiske frakturer, bakteriel overvækst i tyndtarmen og samfundserhvervet lungebetændelse. Den amerikanske fødevare- og lægemiddeladministration har udsendt adskillige sikkerhedsmeddelelser vedrørende brugen af ​​høje doser af protonpumpehæmmere (tilgængelig på recept) og langvarig brug af enhver dosis, selv i håndkøb.

Sikkerhedsimplikationerne af undersøgelsen er endnu ikke fastlagt, men patienter bør rådføre sig med en kvalificeret læge, før de foretager ændringer i deres medicinbehandling, advarer Dr. DiBaise.

“Vi siger ikke, at folk skal stoppe deres almindelige antacida, fordi de på trods af de mange sundhedsrisici, der er forbundet med at tage protonpumpehæmmere, har en lang historie med sikkerhed, når de tages som anvist,” tilføjer han. Dr DiBaise. ”Det, vi siger, er, at læge- og forskningsmiljøet bør overveje disse lægemidler i sammenhæng med patientens tarmflora. Dette område skal undersøges nærmere.”

For patienter med milde reflukssymptomer kan ændringer i livsstil være nok til at moderere ubehag, siger Dr. DiBaise. Ikke-medikamentelle metoder til at kontrollere sure opstød omfatter følgende:

  • Spis mindre portioner ved måltiderne.
  • Indtag mindre fedt.
  • Undgå at ligge ned i 2 timer efter at have spist (undgå mellemmåltider for sent om natten).
  • Bær løst tøj.
  • Hæv hovedet af sengen omkring 6 tommer (15 cm), bedst ved at placere en blok af træ eller andet solidt materiale under hovedet af sengen, i stedet for at stable puder.
  • Tabe sig (kun 5 eller 10 pounds mindre hjælper).
  • Undgå at indtage alkohol, tobak og fødevarer, der udløser symptomer.

Daglig syreneutraliserende medicin er nødvendig, når reflukssymptomer fortsætter og forringer en persons livskvalitet på trods af livsstilsændringer, bemærker Dr. DiBaise. Det vides ikke, om mindre potente syrehæmmere, såsom histamin H2-receptorantagonister, producerer lignende ændringer i tarmfloraen.

Andre undersøgelsesmedforfattere inkluderer Charlie Seto fra University of Minnesota, såvel som Patricio Jeraldo, MD, Robert Orenstein, MD, og ​​Mayo Clinic’s Nicholas Chia, MD.

Undersøgelsen blev finansieret af Mayo Clinic Center for Individualized Medicine og Minnesota Partnership for Biotechnology and Medical Genomics. Dr. Jeraldo modtog finansiering til dette projekt fra University of Illinois i Urbana-Champaign.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here