Listen over fordele ved fysisk aktivitet omfatter øget muskelstyrke, forbedret søvnkvalitet og konditionering og reduceret kolesterol og triglycerider, foruden øget velvære og gevinster i mental sundhed.

At starte en aktivitet kan være en udfordring, men at skabe en vane er et af de første skridt på den rejse. Fordi det er en aktivitet med lavere effekt, kan cykling være den ideelle praksis for dem, der ønsker at komme ud af stillesiddende livsstil.

Denne fredag ​​(19), National Cyclist Day , finder du ud af, hvordan du vælger den bedste cykel, og hvilke forholdsregler der kan være med til at forebygge risikoen for rygskader.

Professor og fysisk træner Marcio Atalla forklarer, at cykling er en aerob træning , der fremmer forbedringen af ​​den fysiske kondition.

“Hovedtrækket er aerobt og kardiovaskulært arbejde Du får en luftvejs- og hjerteforøgelse, med forbedret transport af ilt og næringsstoffer i kroppen. Der er flere gevinster ved en aerob kardiovaskulær aktivitet”, siger han.

Ifølge Atalla har pedalløb mindre indflydelse på leddene sammenlignet med andre sportsgrene, såsom volleyball og fodbold, for eksempel.

“Du har en stor fordel, som er ringe eller ingen indflydelse på leddene. For dem, der er overvægtige eller stadig ikke har særlig god muskulatur, er det en meget velegnet fysisk aktivitet. Der er også en stor gevinst i muskelmasse i benene”, siger han.

Ifølge den fysiske træner kan der dyrkes cykling op til fem gange om ugen. Vejledning fra en ekspert kan indikere behovet for kortere eller længere træningspas og aktivitetens intensitet, alt efter den enkeltes profil.

Folk cykler iført masker i Ibirapuera Park
Cykling giver mindre påvirkning af leddene sammenlignet med andre sportsgrene / Foto: Rovena Rosa/Agência Brasil

Sådan undgår du risikoen for skader

Søgen efter den bedste ydeevne og forebyggelse af risikoen for skader involverer at vælge den bedst egnede cykel i henhold til din profil og højde.

”I dag er der veldefinerede tabeller, som alt efter din højde angiver rammens størrelse. Valget af cykelstørrelse kan også foretages ved at måle med et målebånd, der starter fra cyklistens skridt og ledsages af benet til jorden, med benene lidt fra hinanden. Målingen fra lysken til gulvet er ‘hesten’, der er afgørende for at finde den ideelle cykelstelstørrelse”, forklarer ortopædlæge Luciano Miller.

Ifølge eksperter er de største fejl, som begyndere begår, at træde i pedalerne med forkert kropsholdning, at gå ud over ens egne grænser og forsømme mad og hydrering.

“Et tip, når du træder i pedalerne er: Hold din rygsøjle lige, uden at efterlade dit bryst mere fremad end resten af ​​din krop. For at kunne holde på styret skal du selvfølgelig holde en lille hældning. Men det forhindrer dig ikke i at holde ryggen altid ret, med hovedet altid fremad”, vejleder ortopæden.

“Når du sidder på cyklen, kan dit knæ ikke strækkes helt ud. Den store fejl, folk begår, når de begynder at træde i pedalerne, er i virkeligheden at lave den forkerte højde og lade sædet være for lavt”, tilføjer Atalla.

Ud over at spise lette måltider og forstærke hydreringen før man træder i pedalerne, anbefaler eksperter at strække sig før og efter aktiviteten.

“Før du træder i pedalerne, bør du udføre stræk såsom quadriceps, lægge, ryg, lyske, hofter, arme, ud over hoved og nakke,” siger Miller.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here